Reviews over Ethical Gains

Het is natuurlijk makkelijk om goed over jezelf te praten, maar hoe anderen over je praten geeft toch wel een stuk meer inzicht. Lees hieronder de reviews en ervaringen van klanten van Ethical Gains, die allemaal vrijwillig hun review hebben geplaatst.

De ervaringen van anderen

Ik zocht info over alle termen die ik veelvuldig voorbij zie vliegen rondom krachttraining en door het Zelfstandige Vegan eBook was ik in één oogopslag op de hoogte van alle belangrijke termen met definities, met als gevolg dat ik zelfstandig mijn trainingen nog beter kon vormgeven. Ideaal!

Lobke Faasen - Plantaardig Diëtist

Ik vond mezelf absoluut niet actief genoeg meer en daardoor werd ik steeds zwaarder. Ik wilde dit proces omkeren, mede omdat ik wel altijd veel aan sport heb gedaan. Als doel wilde ik onder de 85 kg komen en dat is me gelukt. Een strakker lichaam op vakantie in Thailand was daarnaast een ander doel dat ik had. Timo benaderde me via Instagram. Gezien zijn specifieke uitgangspunten (vegan) leek me dit wel een leuke uitdaging. Ik wilde in mezelf investeren en dat mocht ook iets kosten. De methode “op afstand” paste ook goed bij de manier die ik begeleidt wilde worden. De afgelopen 8 maanden hebben me een andere blik gegeven op afvallen. Het is niet iets van een week. Het is een bepaalde mindset en dat bereik je door je best te doen en niet te moeilijk doen als het een keer tegen zit. Dat hoort erbij, je moet alleen doorgaan en de draad weer oppakken. Ik ben vooral blij dat ik mijn sportiviteit weer terug heb gevonden. Het bijhouden van calorieën, het maken van trainingsvideo’s voor feedback en het wegen ging me de eerste weken goed af. Soms had je er minder zin in, maar Timo houdt alles bij in het online document, dus je kunt het maar beter doen, hij ziet het toch. Dus dat is ook wel een stok achter de deur. Vooral de filmpjes maken in de sportschool vond ik soms wat veel van het goede. De training duurt dan veel langer, en ik haalde er ook niet zoveel uit. Ik was liever een keer samen gaan trainen bijvoorbeeld. Achteraf ben ik blij met het resultaat dat ik behaald heb. Je wilt altijd meer, maar terugkijkend was het echt een hele mooie progressie. Doordat we alle oefeningen logden heb ik meer spieropbouw doordat je daardoor de progressie beter kunt bijhouden. Ik wilde me comfortabell voelen in een M shirt, dat is gelukt. Verder zijn mijn beenspieren veel sterker waardoor ik veel minder last heb van blessures. Timo is naast een coach een super vriendelijke kerel en vooral heel attent ook. Hij denkt aan alle gebeurtenissen die ik heb benoemd en stuurde ook vaker een kaartje bij verjaardagen van mijn kinderen of vrouw. Ik ben (even) gestopt om het zelf te gaan proberen, maar ik denk dat ik Timo nog wel ga spreken want het was ook fijn om samen te gaan voor een doel.

voor: 89kg
na: 84kg -5kg

Jeroen

Ik ben afgelopen januari begonnen bij Timo, via instagram kwam ik zijn account tegen en bood hij een coachingsprogramma aan. Omdat ik wilde proberen of veganistisch eten wat voor mij was, klikte dit. Toen ik begon in januari was ik 105 kilo, veel te dik, niet gelukkig en doelloos. Dit is over de periode van 5 maanden ontzettend veranderd. Ik ben 15 kilo afgevallen. Belangrijker nog is dat ik mijn leven in elk aspect zo positief heb zien veranderen dat ik mij niet eens meer wil indenken dat het ooit niet zo geweest is. In de laatste vijf maanden is de dagelijkse sleur waar ik toch wel in verkeerde veranderd in een dagelijkse opwaartse spiraal. Ik heb hier ontzettend hard voor gewerkt. Ondanks dat ik het in principe allemaal zelf heb gedaan, is Timo hierbij de stok achter de deur geweest die ik af en toe nodig had. Hard work pays off!

voor: 105kg
na: 90kg -15kg

Krijn

Na jarenlange mislukte pogingen met diverse dieet- en sportplannen heb ik met behulp van het fitnessprogramma van Timo Cools toch eindelijk een grote stap gezet richting mijn einddoel. Dankzij zijn begeleiding ben ik 7,5 kilo afgevallen in 12 weken tijd. Hij heeft mijn hoge verwachtingen terug weten te brengen naar de realiteit en daarmee ook realistische resultaten neer weten te zetten. Door te focussen op (week) gemiddelden bleef ik niet langer hangen in 'slechte' resultaten. Denk hierbij aan het feit dat het getal op de weegschaal bijvoorbeeld een keer wat hoger was dan verwacht, ik meer gegeten had dan ik wilde of dat ik niet (voldoende) had gesport. Voorheen bleef ik hier dan heel erg in hangen, maar nu kan ik me al gauw weer herpakken en doorgaan met waar ik gebleven was. Stap voor stap kom je er wel. Uiteindelijk moet je het natuurlijk nog steeds zelf doen, maar zijn inzichten en enthousiasme waren ontzettend belangrijk in het proces. Nu ga ik zelfstandig doorzetten tot ik mijn einddoel heb bereikt, maar het is heel fijn om te weten dat ik ook nu nog op hem kan terugvallen als ik een steuntje in de rug nodig heb. Dankjewel Timo!

voor: 74,1kg
na: 66,6kg -7,5kg

Anoniem

Ik liep al jaren te tobben met een matige gezondheid (hoge bloedsuiker, hoge bloeddruk en hoog cholesterol). Nadat ik steeds na een flinke maaltijd met veel vlees futloos en minder energiek was heb ik besloten dat het anders moest. Ik heb toen de stap genomen om zoveel mogelijk plantaardig te gaan eten. Bij de halfjaarlijkse controle bij de praktijk ondersteuner van de huisarts was deze aangenaam verrast, opeens waren alle bloedwaarden in orde! Het eten ging goed, maar de motivatie om te gaan sporten en wandelen was nog ver te zoeken. Na een half jaar de leerzame video’s van Timo gevolgd te hebben en na het e-book te hebben aangeschaft toch besloten deze stap te zetten en een coaching traject van een half jaar te volgen. Het was in het begin een beetje onwennig met alles bijhouden, zoals de calorieën, gewicht en de progressie in de sportschool, maar dit went op den duur vanzelf. Het resultaat mag er dan ook zijn: van 82 naar 72 kilo in 6 maanden tijd, zonder dat ik echt heel veel moest laten. Het enige nadeel is dat je op zoek moet naar een kleinere maat kleding! Ik heb in deze tijd ook alle handvaten gekregen om het in het vervolg zelf te doen. Mocht ik op den duur toch een dip in de motivatie krijgen dan zal ik zeker weer een coachingsessie van een paar maanden bij Timo boeken! Het wekelijkse videogesprek, het kunnen appen tijdens je trainingen zorgen voor een goede feedback en je hebt ook even niet meer het idee dat je er helemaal alleen voor staat. Ik kan dit traject aanraden aan iedere Vegan die in een half jaar tijd echt serieuze stappen wil maken om een sterker en gezonder lichaam te krijgen.

Leon

Ik ben vanaf kids af aan altijd dé zwaardere en molligere geweest. Ik heb er altijd mee gestruggeld en het heeft mij veel verdriet bezorgd. Er waren momenten dat ik wenend in de spiegel keek omdat ik niet gelukkig was met hoe ik eruit zag. Ik had eerder al trajecten geprobeerd met Herbalife, diëtisten, op eigen houtje, … maar niets was blijvend. Wanneer ik op zoek was naar iemand om mij te begeleiden waren mijn partner en ik ongeveer 1 jaar vegan. Ik wou het graag wat specifieker dus :). Ik deed wat oproepjes via Facebook groepen met gelijkgestemde vegans en ik kwam bij Timo terecht. Ik had eerst wat twijfels gezien ik in België woon en hij in Nederland, al het contact moest dus online. Ik stelde mij vooral de vraag of het genoeg stok achter de deur zou zijn voor mij. Na een vragenlijst en intake gesprek heb ik besloten de stap te zetten. We startte met 6 maanden maar omdat dit zo positief voor mij uitdraaide doorheen het traject werd het één jaar in totaal. Timo is niet alleen een coach als het gaat om trainingen/beweging/voeding/… maar hij heeft mij ook enorm psychologisch geholpen. Het stemmetje in mezelf kunnen tegenspreken dat ik goed bezig ben, mezelf tijd geven, uitzonderingen zijn kei oké en horen erbij, duurzame oplossing, … Daarnaast is hij zooooo lief! Van zulke mannen mogen ze er meer maken ;). Hoe hij dit toonde ondervind je zelf wel als je in begeleiding bent. Ik ga niet alles verklappen ;p. In het traject werk je met een excel lijst dat je (dagelijks) aanvult en Timo kan meekijken. Voor mij was het fijn om zo een visueel zicht te hebben van de inspanningen die je doet. Gezien alles tijd vraagt en je lichaam zich moet aanpassen, geeft het tabelletje voldoening op korte termijn. Zijn Ebooks zijn handig en overzichtelijk. Bijvoorbeeld bij krachtoefeningen kan je doorklikken naar een filmpje waarin hij deze kort en krachtig uitlegt. In het traject met Timo ben ik 5,5 kg afgeslankt maar zoals in al vermeldde was het vooral ook psychologisch waar er werk aan was. Ik heb enorm veel geleerd van hem en zou iedereen dit traject aanraadden. ‘Everybody Needs A Little Bit Of A Timo In His Live’

Fien

Al enkele jaren zeg ik tegen mezelf dat ik graag een paar kilootjes zou willen afvallen, wat fitter zou willen zijn en me wat gezondere leefgewoonten eigen zou willen maken. Week na week zei ik tegen mezelf de klassieke woorden “Volgende maandag begin ik echt!”. 101 keer ben ik opnieuw begonnen en keer op keer had ik wel een reden of excuus om het niet erg lang vol te houden. Tot ik op een dag besloot dat het welletjes geweest was en op zoek zou gaan naar een voedings- en fitnesscoach om me dat extra – voor mij noodzakelijke - duwtje in de rug te geven. Via instagram ben ik bij Timo en zijn Ethical Gains terecht gekomen. We planden snel een videocall in ter kennismaking en ik was meteen overtuigd van zijn aanpak. Een klein half jaar later en ondertussen zo’n 5 kg lichter en heel wat gezonde gewoontes rijker, kijk ik met grote voldoening terug op het traject dat we samen hebben afgelegd. Timo heeft duidelijk veel kennis op het vlak van voeding en fitness en kan deze ook heel helder én motiverend overbrengen. Vanaf dag 1 voelde ik me heel goed ondersteund: een eBook met overzichtelijke info om nog eens zelfstandig door te nemen, recepten ter inspiratie, een concreet werkplan in de vorm van een op maat gemaakt excelbestand met o.a. een fitness-schema met duidelijke filmpjes ter illustratie, een wekelijks videobelletje om de vinger aan de pols te houden. Daarnaast was Timo ook dagelijks vlot bereikbaar via whatsapp als ik vragen had over eender wat of gewoon om even te ventileren. Dat ik er ondertussen eindelijk (!) in geslaagd ben om die paar kilo’s kwijt te spelen en terug in die veel te strakke jeans pas, stelt me heel tevreden ☺️, maar eigenlijk is dat louter bijzaak. Wat écht waardevol is, is dat ik geleerd heb hoe kleine maar consistente aanpassingen uiteindelijk een groot verschil kunnen maken (vb. met de fiets naar het werk gaan ipv met de auto 😊) en dat af en toe een tegenvaller of zwak moment er gewoon bijhoort en dat de invloed daarvan op je lange termijn doelen verwaarloosbaar is. Aan iedereen die graag wilt werken aan zijn of haar gezondheid/fitness/gewicht en hierbij - net als ik - die extra stok achter de deur kan gebruiken, wil ik Ethical Gains absoluut aanraden. Timo mag dan met zijn 23 lentes nog behoorlijk jong lijken, onderschat hem zeker niet! Gewapend met een meer dan degelijke kennis ter zake, een aanstekelijke optimistisch-realistische mindset en een heel heldere en nuchtere maar ook empathische aanpak, weet hij je dag na dag te motiveren om samen op een voor jou gepaste manier je doelen te bereiken.

Kristien

Ik heb onlangs het 'Zelfstandig Vegan E-book' aangeschaft van Ethical Gains en ik ben niet enkel onder de indruk van de inhoud van het boek, maar ook onder de indruk van mijn eigen kunnen na het lezen van dit boek. Het biedt enorm veel tips en inzichten over hoe je kan trainen (met handige How-To videos) en wat er tijdens je afval of spieropbouw proces allemaal in je lichaam gebeurt. Daarnaast geeft het boek ook hele nuttige inzichten in het hoe en waarom van een voedingspatroon. Het e-book is op een classic Timo manier geschreven: helder, tikje humor en gemakkelijk te begrijpen. Ik ben zeer blij met mijn aankoop en zou het zeker aanbevelen aan iedereen die zelfstandig aan de slag wil gaan met zijn/haar/x doelen en lichaam.

Niels

Na echt vele jaren jojo-en en telkens weer niet dan wel naar de sportschool toch de stap gezet om nu serieus aan het werk te gaan. Aangezien ik sinds twee jaar nu vegan ben kwam ik Timo zijn YouTube kanaal tegen met duidelijk uitgelegde video’s. Dus vervolgens was het aanschaffen van het Zelfstandige Vegan eBook een voor de hand liggende stap. Écht alle basics die je nodig hebt om serieus aan de slag te gaan worden in dit boek op duidelijke manier en met een tikje humor uitgelegd. Met de uitleg over calorieën, de MyFitnessPal app en de duidelijke uitleg over hoe je een trainingsschema opstelt, staat niks meer in de weg om serieus aan de slag te gaan. Voor het geld wat je betaald krijg je echt alle info die je nodig hebt, aanrader dus!

Leon

Het trainingsschema vond ik zeer goed passen bij mij, maar enige tijd ben ik meer gaan sporten dan de drie keer (wat ik had aangevraagd) en heb ik de schema meer onderverdeeld in de spiergroepen. Voor mij was het de ideale schema om te gaan beginnen in de sportschool. De video’s over de oefeningen in mijn schema vond ik duidelijk en lekker kort, voor mij de bijpassende aanvulling die ik nodig had naast het trainingsschema. Het contact met jou Timo waardeerde ik met alle liefde, zo was je me na 2 maanden niet vergeten en vroeg je nog hoe de stand van zaken waren. Dit waardeerde ik enorm! Na 2 maanden van het volgen van het schema en de geleerde principes ben ik zo’n 3+ kilo aangekomen en heb ik nu een vele betere lichaamsbouw naar mijn mening. Ik voel me goed bij de behaalde resultaten en daarbij ben ik het trainingsschema en het eBook enorm dankbaar. Op dit moment zit ik er goed in en ben ik enorm gemotiveerd. Hier ben ik het eerste zetje van de schema enorm dankbaar voor.

Mina

Ik heb eind november een trainingsschema bij Ethical Gains aangevraagd. Al snel kreeg ik het trainingsschema toegestuurd. Hier ging ik binnen een week al mee aan de slag (met de doelen weer op een gezond gewicht komen, minder pijn in mijn knieën en schouders, fitter worden en wat zelfverzekerder in de sportschool zijn). Bij het trainingsschema zat een e-book met duidelijke uitleg over meerdere onderwerpen en bij het trainingsschema filmpjes over hoe de oefeningen goed uitgevoerd moesten worden. Hierdoor voelde ik me al snel minder onzeker in de sportschool omdat ik precies wist wat ik moest doen. Inmiddels is het 20 januari ik ben bijna 3 kilo kwijt, voel me veel zelfverzekerder in de sportschool, ben echt al heel wat sterker aan het worden en de pijn in mijn schouder is al wat verminderd. Ik ben Timo heel erg dankbaar voor alle hulp en het fijne contact! En ik blijf lekker doorgaan met mijn doelen 💪🌿.

Voor
Na

Lisanne

Na een tijdje zelfstandig thuis bezig te zijn met fitness (toch geprobeerd) maar met weinig resultaat in mijn lichaam heb ik een trainingsschema en eBook aangevraagd bij Timo Cools omdat ik zelf eigenlijk niets van fitness ken. Voor mij is het trainingsschema met de video's/ eBook erbij ideaal en het is ook heel duidelijk uitgelegd, ik kan mij ook meer focussen op wat ik die dag van het schema moet doen omdat het zo duidelijk is, dat helpt mij enorm. Het contact met Timo waardeer ik enorm, wetende dat er iemand achter u staat die u kan helpen zoals Timo, ben ik heel dankbaar voor.

Maithe

Onlangs heb ik een shirt besteld bij Ethical Gains. Naast dat ik het natuurlijk als vegan sporter heel tof vind wat Ethical Gains uitstraalt en Timo dit duidelijk met veel passie doet, is het shirt ook van een heel goede kwaliteit. Mooie bedrukking en zeer ademend tijdens het sporten. Timo staat altijd open voor vragen en is zeer betrokken bij zijn klanten. Ik raad dus ook zeker aan om dit shirt te kopen of contact met Timo op te nemen als je meer progressie wil maken. Let's spread the plant power!!

Chayenne

Ik heb het trainingsschema bij Timo aangevraagd omdat ik het erg moeilijk vind om m'n trainingen zelf te programmeren: ik doe vaak teveel en loop daardoor vast omdat ik mezelf overtrain. Het schema van Timo vond ik erg fijn en duidelijk en heeft me veel progressie gebracht. De uitleg was fijn, service was top en hij stond altijd voor me klaar als ik vragen of opmerkingen had. Ook het eBook was helpend: ik ben een beginnende vegan en ben erg leergierig. Kortom: Timo is een topper! Super bedankt voor alle hulp!

Abel

Ik heb het eBook aangevraagd omdat ik hulp nodig had bij het terug opstarten van trainingen en ik niet goed wist waar ik zelf moest beginnen. De reden dat ik voor Timo heb gekozen is omdat ik iedereen die vegan is wil supporteren haha. Het trainingsschema heeft ervoor gezorgd dat ik wist wat ik moest doen en daardoor ook weer echt aan de slag ging. Het eBook hielp ter verduidelijking over de invulling van je schema. Ik wist wat me te wachten stond qua trainingen, en hoe ik de trainingen vorm moest geven. Ik ben blij met het schema. Er is geluisterd naar mijn blessure gevoelige knieën, dus die heb ik niet overbelast! En oefeningen die ik niet graag doe, staan er ook écht niet in. Jeej. De video’s van de oefeningen zijn kort maar krachtig, je kijkt ze daardoor écht goed af. Ik vind het fijn dat Timo regelmatig mailt. Het idee dat hij mee kijkt, geeft extra motivatie. Ik voel me steeds wat sterker en fitter worden. Zeker als ik wat in gewicht naar boven kan of een extra rep haal, is fantastisch.

Kelly

Ik heb Timo's trainingschema in de gym gebruikt. De uitleg filmpjes bij de oefeningen hielpen erg, en we konden gelijk aan de slag. Het hielp ook erg om gelijk een routine te hebben om te gebruiken in plaats van maar willekeurig naar een machine lopen. Naast het de trainings-routine heb ik de andere voorzieningen niet veel gebruikt, dus daar kan ik weinig over zeggen. Verder toont Timo super veel interesse in hoe het gaat wat echt heel respectabel is.

Anoniem

Ik heb het traject bij Timo aangevraagd omdat ik veel moeite had met voeding. Ik had moeite met het afblijven van ongezond eten en kende daar ook geen grenzen in. Ik heb zelf vaak geprobeerd om gezond te gaan eten, maar had net het laaste zetje van Timo nodig. Ik had al redelijk wat verstand van fitness maar Timo kon mij nog meer tips geven over bijvoorbeeld een bepaalde vorm tijdens een oefening. Ik heb nu in mijn systeem zitten dat boonen of noten ook lekker zijn als snack en dat chips of snoep ook af en toe kan.  Ik vond het contact met Timo zeer fijn, hij reageerde altijd snel als ik vragen had. Toen ik vroeg of hij mij af en toe een reminder kon geven over het invullen van mijn gewicht in het coachingsbestand, dan deed hij dit ook. Ik raadt mensen dit traject echt zeer zeker aan, Timo is een topper en wil hem heel erg bedanken voor wat hij mij mentaal als fysiek heeft aangeleerd.

Yoran

Ik ging zelf al een tijdje naar de sportschool maar hield niet een consistent schema aan en vond het lastig te bedenken wat ik nodig zou hebben. Ik zag toen op insta een post van Timo die gratis fitness persoonlijke fitness schema's aanbod voor vegans en dit vond ik een erg prettig idee. Vooral dat het schema door een mede-vegan wordt gemaakt, omdat nog steeds in de fitnesswereld onterecht wordt gedacht dat je als vegan geen gains kunt maken. Ethical Gains bewijst het tegendeel. Het trainingsschema werkt voor mij heel prettig, Timo heeft bij elke oefening een video met uitleg gemaakt zodat je ook gelijk werkt aan de juiste vorm. Ook het eBook is handig om even door te nemen zodat je gelijk wat meer kennis over fitness en voeding hebt. Ik merk dat ik vrij snel progressie maak door consistent dit schema te volgen, ook merk ik dat deze krachttraining mij ontzettend helpt met mijn paaldans prestaties. Het contact met Timo is erg fijn, met vragen kun je bij hem terecht en zo nu en dan checkt hij even hoe het gaat. Ik ga zeker door met fitness want ik weet nu dat ik er nog zoveel meer uit kan halen, thanks hiervoor Timo! :)

Laura

Ik wilde graag afvallen toen ik het trainingsschema voorbij zag komen op YouTube! Ik vind het informatie ebook super fijn en het trainingsschema is erg handig. Ik vind het soms lastig om me er consistent aan te houden. Ik vind het fijn dat Timo vraagt hoe het met me gaat. Na een maand zie ik nog niet echt resultaat, maar dat komt ook omdat ik me er niet altijd aan hou. Ik train nu wel eerder dan wanneer ik geen schema had. Ik ga nu iedere week sporten en ik heb geleerd dat ik om af te vallen geen maaltijden moet overslaan maar kleinere porties moet eten. Ik kan nu met een goed gevoel verder trainen.

Hannah

Timo heeft me supergoed geholpen door een nieuw trainingsschema te bedenken. Ik ben echt heel erg tevreden, hij speelt goed in op het niveau dat je hebt en op je wensen. Hij luistert naar wat je nodig hebt, geeft goede tips en aanvullingen. Aanrader!

Eva

5 sterren, het Sportshirt heeft een fijne stof en zit goed!

Noah

Toen ik het leuke sportshirt van Ethical Gains voorbij zag komen wilde ik 'm meteen hebben, eigenlijk vooral om veganisme in de sportschool te promoten en dit leuke bedrijf te supporten. Maar inmiddels is het ook echt mijn favoriete shirt geworden haha. Ik heb in een wat grotere maat zodat hij lekker wat oversized zit. Top dus!!

Hedi