Over Ethical Gains

Hoi! Mijn naam is Timo en met Ethical Gains zorg ik ervoor dat jij als vegan het meeste uit je lichaam haalt, zodat je je goed voelt, er goed uitziet, een sterk mens bent en een voorbeeld kunt zijn voor anderen. Leer mij beter kennen en ontdek mijn eigen persoonlijke verhaal op deze pagina!

Hoi beste (hopelijk vegan) lezer 👋🏼

Ik ben Timo Cools, ik ben 23 jaar jong en ik ben vegan. Mijn grootste passies zijn fitness en zelfverbetering, dit is niet altijd het geval geweest. Zover ik me kan herinneren heb ik namelijk altijd gestruggeld met mijn gewicht. Ik heb overgewicht gehad tot mijn 18e waar ik me totaal niet fijn bij voelde. Het maakte me bijvoorbeeld heel onzeker, hoewel ik dit nooit liet blijken aan de buitenkant. Ook dronk ik rond deze periode te veel alcohol en ging ik het liefst iedere week op stap om het dagelijks leven een beetje beter te maken dacht ik. Nu ik op deze periode terugkijk, schaam ik me er een beetje voor, maar uiteindelijk heb ik het nodig gehad voor wat komen ging...

Wat wilde ik nou in het leven?

Ik begon vanaf mijn 15e/16e meer en meer na te denken over wat ik nou wilde in het leven. Ik wist dat niet, althans ik wist het wel. Ik wilde ongelofelijk rijk worden, zo rijk dat je nooit meer over geld hoeft na te denken en letterlijk alles kan kopen wat je maar wilt. Ik wilde een huis waarin je verdwaalt zo groot en ik wilde een auto waarvan iedereen foto’s van wilt maken. Maar hoe ging ik dit voor elkaar krijgen? Ik was er namelijk van overtuigd dat ik eigenlijk helemaal niks kon.

2/3 jaar verder ging ik naar YouTube met de belangrijke levensvragen: ‘How to make money’, ‘How to become rich’ enz. Door deze vragen kwam ik bij het kanaal Valuetainment waar Patrick Bet-David vertelt hoe je een bedrijf opricht en deze groeit. (Dit kanaal is trouwens nog steeds een aanrader voor de ondernemende liefhebbers).

Ik ga een bedrijf oprichten, maar hoe?

Het was dus duidelijk voor mij, ik ga een bedrijf oprichten, maar hoe? Hierover legde Patrick uit dat er veel eigenschappen voor nodig zijn. Denk hierbij aan: vastberadenheid, discipline, lange termijn denken, verantwoordelijkheid kunnen nemen, geen excuses maken en nog veel meer. Toen sprong bij mij het lampje aan en dacht ik: ‘Huh, dit zijn precies dezelfde eigenschappen die nodig zijn om vet te verliezen, een gezond gewicht te houden en spiermassa op te bouwen.’. Dat moment was eind 2018/ begin 2019. Ik viel toen in ongeveer 4 maanden 13 kilo af nadat dit me nooit eerder was gelukt.

Een verandering in de mindset

Dit gebeurde allemaal in combinatie met fitness. Ik ‘train’ sinds mijn 15e in de sportschool. Of ja, eigenlijk pas serieus vanaf mijn 18e. Daarvoor ging ik dus 3 jaar lang 2 keer per week naar de sportschool met de wens dat ik resultaat zou zien, maar ik deed totaal niet mijn best daar voor. Oktober 2018 was het moment dat ik 3 keer in de week consistent ging trainen en ook daadwerkelijk vooruitgang probeerde te maken met de gewichten (progressive overload). Dat was ook het moment vanaf wanneer ik niet veel anders in mijn vrije tijd ging doen dan alles wat te maken had met fitness en voeding. Ik wilde er alles over gaan leren.

De omslag naar vegan

Weer een jaar later werd ik vegan omdat ik meer open-minded was geworden en ik leerde dat we geen dierlijke producten nodig hebben om gezond te zijn óf om goed te presteren (en dus spiermassa optimaal te bouwen). Nu ik dit wist in combinatie met de vreselijke gebeurtenissen in slachthuizen (het vermoorden van dieren die niet dood willen), wilde ik graag dat de hele wereld vegan werd. Dat wil ik nog steeds.

Om de drang om de wereld vegan te maken en de passie voor fitness en zelfverbetering te combineren ben ik Ethical Gains (het YouTube kanaal, niet het bedrijf) in 2020 gestart. Hier deel ik videos om vegan te helpen met hun lichaamsdoelen zodat deze mensen zelfverzekerder en sterker als persoon worden. Ook is mijn gedachte dat mensen sneller dit persoon als voorbeeld kan gaan zien en ook zich gaat verdiepen in veganisme.

Ready for the next step…

Het creeëren van een fit en gezond lichaam gaat gepaard met het opbouwen van eigenschappen dat jou als sterk mens zal vormen. In mijn ogen is dit de beste manier om andere te overtuigen van veganisme, door een voorbeeld leven te leven.

Nu is het zover (nadat ik ervaring als Fitness Instructeur heb opgedaan in SportCentre Reflex, gecertificeerde Henselman Personal Trainer ben geworden en de diploma’s Voedingsdeskundige en Sportvoeding heb behaald) om jou te helpen met het behalen van jouw lichaamsdoelen zodat we zo sneller een vegan wereld hebben!